• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Ανακοινώσεις προς γονείς-κηδεμόνες

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2019 -2020

05.06.2020-->α)Ανακοίνωση ΥΠΠΑΝ για τη Λειτουργία Θερινών σχολείων 2020 για παιδιά των    τάξεων Α΄ μέχρι Ε΄     και   β) Το έντυπο Δήλωσης Ενδιαφέροντος Γονέα /Κηδεμόνα για συμμετοχή του παιδιού του στα θερινά Σχολεία   (Τα πιο πάνω έντυπα στάληκαν μέσω email στους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών των τάξεων Α΄μέχρι Ε΄.)

29/05/2020-> Άρθρα  στην Εφημερίδα της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας "Η φωνή μας ",           Μάρτιος 2020, που αναφέρονται σε δραστηριότητες του Σχολείου μας.

27/05/2020--->Έρευνα σε Κύπρο και Ελλάδα: Ψυχολογική επίδραση των μέτρων προστασίας κατά του Covid 19 σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-18 ετών.

20/05/2020--->  (Επείγον)  Ανακοίνωση του Σχολείου μας  για την επαναλειτουργία  του,                                              την Πέμπτη 21/05/2020

Σχετικό βιντεάκι του ΥΠΠΑΝ: " Επιστρέφω στο Σχολείο και μένω υγιής!"

20/05/2020 ---> A guide for parents and guardians for the safe return of children                                          to schools

16/05/2020 ---> Θα αρχίσουν οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον Κορονοϊό για το προσωπικό των σχολείων και  τα παιδιά πριν να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με Εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ , 15.05.2020.

15/05/2020 ---> α) Ανακοίνωση του Υ.Π.Π.Α.Ν. για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών                                   στα  σχολεία από τις 21 Μαϊου 2020.

                                                     

                          β)ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.                                    (Πατήστε την 1η σελίδα του (βλ. πιο πάνω) και θα ανοίξει ο οδηγός) 

04/05/2020 ---> Παράδοση σχολικών βιβλίων των παιδιών στους γονείς/κηδεμόνες τους                                       την Τετάρτη και την Πέμπτη 06 & 07/05/2020 αντίστοχα. 

30/04/2020 --> Διαγωνισμός εικονογράφησης από παιδιά κειμένων συγγραφέων. 

Μ.Παρασκευή, 17/04/2020  ¨Όσοι γονείς / κηδεμόνες δεν μπόρεσαν να παρακολουΘήσουν το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο :"Καλλιεργώντας Θετικό Κλίμα Μάθησης στο Σπίτι" με ομιλήτρια τη Δρ.Λευκή Κουρέα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που έγινε σήμερα (16:00 -1700) μπορούν να το παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο πατώντας το σύνδεσμο, που οδηγεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που αναφέρεται σε εκδηλώσεις του:https://www.unic.ac.cy/event/kalliergontas-thetiko-klima-mathisis-sto-spiti/   ή από το YouTube στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=0D19yr6Uhog#action=share  (Το σεμινάριο αρχίζει μετά το 12ο λεπτό) Στην πιο πάνω Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπάρχουν κι άλλα βίντεο παιδαγωγικού περιεχομένου.

Μ.Πέμπτη, 16/04/2020   Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με ομιλήτρια την Δρ Λευκή Κουρέα (Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, Σχολή Επιστημών Αγωγής) διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: "Καλλιεργώντας Θετικό Κλίμα Μάθησης στο Σπίτι"   Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Μ.Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, από τις 16:00 μέχρι τις 17:00.Mπορείτε να παρακολουθήσετε το δωρεάν σεμινάριο ακολουθώντας τον σύνδεσμο:  https://www.unic.ac.cy/event/kalliergontas-thetiko-klima-mathisis-sto-spiti/                                             

Μ.Τετάρτη, 15/04/2020  Στα πλαίσια της προσπάθειας για υγιή απασχόληση των παιδιών στο σπίτι και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τους , τρία τηλεοπτικά κανάλια, το ΡΙΚ2, το Σίγμα και ο ΑΝΤ1, σε συνεργασία με  το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας ΥΠΠΑΝ,  παρουσιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά των Νηπαιγωγειών και των Δημοτικών Σχολείων. Οι ώρες παρουσίασης των Τηλεοπτικών Εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι ΕΔΩ (πατήστε τη λέξη) 

Μ.Δευτέρα 13/04/2020. Νέες προτάσεις για πολύ ωφέλιμες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες με διαδραστικές μαθησιακές δραστηριότητες. 

Κυριακή 12/04/2020. Αναρτήθηκαν στη σελίδα του μαθήματος "Μουσική" παρουσιάσεις PowerPoint με μαθησιακές και πολύ διασκεδαστικές μουσικές δραστηριλοτητες για τις τάξεις: Β΄ μέχρι  Στ΄.

Πέμπτη, 09/04/2020 , Αναρτήθηκε στιο σελίδα:" Εκπαιδευτικό Υλικό" της Ιαστοσελίδας του Σχολείου μας στο κεφάλαιο "Επίκαιρα"  πλούσιο υλικό για την ενότητα "Η Μεγάλη εβδομάδα - Το Πάσχα "  (Βιβλιαράκι,παραμύθι, λαβύρινθος, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, πασχαλινές εικόνες για χρωμάτισμα, κατασκευές κ.ά.) όλων τάξεων.

Σάββατο, 28/03/2020  Αναρτήθηκε στο Εκπαιδευτικό Υλικό της Ιστελίδας μας στο κεφάλαιο "Επίκαιρα" πλούσιο υλικο για τα παιδιά όλων των τάξεων για την  Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και τον Απελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α εναντίον των Άγγλων 1955 -1959. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (18/03/2020)                                                                                              Κλείσιμο του Σχολείου μας  από τις 11/3/2020 λόγω της επιδημίας του Κορωνοϊού που χτύπησε το νησί μας - Υγιής απασχόληση των παιδιών στο σπίτι μέχρι την επαναλειτουργία του Εκπαιδευτικό υλικό στην Ιστοσελίδα του Σχολείου

Το Σχολείο μας όπως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου μας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μετά από σχετική απόφαση της   Κυπριακής Κυβέρνησης έκλεισε για να προστατευτούν οι εκπααιδευόμενοι από τον πιο πάνω ιό και να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στον τόπο μας και να γίνει πιο δυνατή η αντιμετώπισή του. Για να απασχολούνται  τα παιδιά με ωφέλιμες για αυτά δραστηριότητες μπορούν να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια ή εκπαιδευτικά  παιχνίδια στον Ηλεκτρονικό του Υπολογιστή  ή στο Tablet τους , να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία , να κάνουν ζωγραφιές και διάφορες κατασκευές , να παρακολουθούν παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα και να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού. Το Σχολείο μα,ς για να βοηθήσει στην υγιή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι , στη διατήρηση της επαφής τους με το Σχολείο και την αξιοποίηση του χρόνου τους για περισσότερη εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης στα διάφορα μαθήματα, αποφάσισε όπως οι δάσκαλοι του αποστέλλουν με διάφορους τρόπους εκπαιδευτικό υλικό (π.χ. μ.εσω email, ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπωςClass dojo , Moodle κ.ά. στα παιδιά. Το υλικό που θα αποστέλλεται στα παιδιά στο σπίτι θα ανεβάζεται και στην Ιστοσελίδα του Σχολείου κατά τάξεις , για να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά θα το λαμβάνουν και θα το αξιοποιούν , αλλά  και την ευκαιρία σε όσα το επιθυμούν να ασχοληθούν  και  με υλικό άλλων τάξεων, που θα τα ενδιαφέρει. Μέσω της ιστοσελίδας μας θα προτείνουμε και ιστοσελίδες με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες μαθησιακές και  δημιουργικές δραστηριότητες 

Χρειάζεται τα παιδιά, αν είναι δυνατόν , με τη βοήθεια των γονέων τους, να επισκέπτονται συχνά την Ιστοσελίδα μας στο υποσέλιδο "Εκπαιδευτικό Υλικό" και να επιλέγουν με τι θα ασχοληθούν. Η αξιοποίησή του πιο πάνω υλικού είναι προαιρετική από τις οικογένειες των παιδιών και καθόλου δεσμευτική.

Ευχόμαστε Υγεία , Χαρά και Κάθε καλό στα παιδιά και στις οικογένειές τους και γρήγορα να τελειώσει αυτό το πρόβλημα με τον Κορωνοϊό και να επαναλειτουργήσει το Σχολείο μας. Πρέπει μικροί και μεγάλοι να δείξουμε υπομονή, πίστη και ελπίδα και η ζωή όλων μας θα επανέλθει, με τη συνεργασία όλων , το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα,  στους κανονικούς της ρυθμούς !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παλαιότερες ανακοινώσεις:

1.Εγγραφές παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία/ Νηπιαγωγεία για την επόμενη Σχολική χρονιά:2020-2021.(13 - 15/01/2020)

2..Είναι έτοιμες η φωτογραφίες από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Παραγγελία από γονείς /κηδεμόνες στο Θέατρο του Σχολείου μας από 09 μέχρι 31/01/2019 (Δόθηκε σχετική ανακοίνωση στα παιδιά την Τρίτη 08/01/2020

3Έντυπο του Σχολείου μας για δήλωση ενδιαφέροντος για εγγραφή παιδιού στις τάξεις Β μέχρι Στ΄.(Δόθηκε στα παιδιά την Πέμπτη 09/01/2020)

4.Παρασκευή 06/03/2020 , "Ψηφίστε το τραγούδι του Σχολείου ,μας: " Άνθρωπε, κοίτα γύρω σου", που λαμβάνει μέρος στο Διαγωνισμό του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΕυρωπαΪκών Σχολείων (European SchoolRadio): "Καν΄το να ακουστεί στον αέρα'    Για να μπορέσετε να ψηφίσετε το τραγούδι, πατήστε το τίτλο της σχετική ανακοίνωση του Σχολείου μας:  " Ας ψηφίσουμε δάσκαλοι, γονείς/κηδεμόνες,συγγενείς και φίλοι το τραγούδι του Σχολείου μας " Άνθρωπε κοίτα γύρω σου" ."

 

1.Η  Χορηγία για τη Στολή των αθλητικών ομάδων του Σχολείου μας από την Εταιρεία METRO Foods Trading Ltd.  - Φωτογραφίες των ομάδων Ποδοσφαίρου Αγοριών και Καλαθόσφαιρας Κοριτσιών

2.. Η Συμμετοχή του Σχολείου μας στο Τουρνουά Futsal Αγοριών και Καλαθόσφαιρας στο   Grammar School την Τρίτη 26.02.2019

3.Οι διακρίσεις των ομάδων Καλαθόσφαιρας Κοριτσιών και της ομάδας Ποδοσφαίρου Αγοριών του Σχολείου μας στον Τουρνουά του Grammar School , που ολοκληρώθηκε στις 08.03.2019.  

4. 5ος Παγκύπριος Φωτογραφικός Διαγωνισμός Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου,Τμήμα Λευκωσίας (Ο διαγωνισμός είναι για παιδιά δημοτικού , γυμνασίου , λυκείου και τεχνικών σχιολών, Μάρτιος 2019)

5. Εκδρομή Β΄Τριμήνου:

α)Τετάρτη 3/4/2019, Οι τάξεις Α', Β' και Γ'  θα επισκεφτούν τη φάρμα γαϊδουριών Golden Donkey στη Σκαρίνου (Ξενάγηση των παιδιών στη φάρμα και συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:«Ψήσιμο ψωμιού») (Δόθηκε σχετική επιστολή στα παιδιά.)

β)Πέμπτη, 4/4/2019:Οι τάξεις Δ', Ε' και Στ' θα επισκεφτούν αρχικά τον Αχυρώνα Λιοπετρίου και μετά το ξενοδοχείο «Πολυξένεια» για ξεκούραση, φαγητό και παιχνίδι.(Δόθηκε σχετική επιστολή στα παιδιά.)

5. Επιβεβαίωση εγγραφών και μετεγγραφών των παιδιών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία για όλες τις τάξεις                                                                                                                                      Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.Π.Π. ημερ.27/3/19 η πιο πάνω επιβεβαίωση θα πρέπει να γίνει από     τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών στις 8 & 9/4/2019 . Θα δοθεί σχετική ανακοίνωση στα παιδιά την Παρασκευή 5/4/2019, η οποία αn αρτάται πιο κάτω με την εγκύκλιο του Υ.Π.Π..                                                                                 α)Η εγκύκλιος του Υ.Π.Π: http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp8972                                β) Η ανακοίνωση του Σχολείου:«Η επιβεβαίωση εγγραφών για το σχολικό έτος:2019-20»               γ)Έντυπο ΥΠΠ 31

6. Κοινός Εκκλησιασμός των παιδιών ενόψει του Πάσχα: Δευτέρα, 15/4/2019 στη μικρή εκκλησία της Παναγίας στην κοινότητά μας.

7.Το Πρόγραμμα: "Παροχή δωρεάν γάλακτος και φρούτου " στα παιδιά από 18/2 μέχρι 19/4/2019

8. Πασχαλινές διακοπές: Το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό για τις πασχαλινές διακοπές από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά (22/4 μέχρι 5/5/2019)

9.Εκδήλωση στα πλαίσια του Πρόγραμματος του Σχολείου μας: "Ομαλή ένταξη των παιδιών της Προδημοτικής στο Δημοτικό Σχολείο" ,Τετάρτη 15/05/2019  (07:45 - 09:05 π.μ.)  στο σχολείο μας. (Η εκδήλωση θα γίνει τόσο για τα παιδιά της Προδημοτικής, που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά:2019-20 στο Σχολείο μας, όσο και για τους γονείς /κηδεμόνες τους).

Περιγραφή της εκδήλωσης:α) Φιλοξενία των παιδιών των Νηπιαγωγείων, που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρόνια: 2019-2020 στην Α΄ τάξη του Σχολείου μας και συμμετοχή τους σε δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά της Α΄ τάξης στα (2) τμήματά της. β) Παρουσίαση στους γονείς των πιο πάνω παιδιών του θέματος: "Προετοιμασία των παιδιών της Προδημοτικής για την ομαλή ένταξη τους στο Δημοτικό Σχολείο" από την Εκπαιδευτική Ψυχολόγο Βέρα Φλωρίδου BA, MA στην Αίθουσα Πληροφορικής του Σχολείου.  
(Μπορείτε να δείτε ένα σχετικό φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στη σελίδα "Δραστηριότητες")

10. Πρόσκληση προς γονείς κηδεμόνες του Σχολείου μας για το Μαγιάτικο Πανηγύρι του, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου (Παρασκευή, 31/05/2019)