• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Σχολική χρονιά: 2021 - 2022

1.Τρίτη 23/11/2021, To Σχολείο δίνει στα παιδιά του φανέλες (T-shirts ,που έγιναν στα πλαίσια του Προγράμματος: "Fruit Super Squad - Healthy Schools"

Σχολική χρονιά:2020 -2021

1. 22/10/2020 ---->Η συμμετοχή του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Παλουριώτισσας  στο Πρόγραμμα Erasmus+KA2:  Strategic Partnership – School Education: " Fruit Super Squad - Healthy Schools " (2019 - 2021) Ενημερωτικό άρθρο

2. 16/11/2020 ----> Το 2ο Ενημερωτικό Δελτίο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: "Fruit Super Squad -Healthy Schools", στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας.

Μεταφράστηκε από εμάς από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Κάθε οργανισμός που συμμετέχει στο πιο πάνω πρόγραμμα θα το μεταφράσει στη δική του γλώσσα.

3. Πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος "Fruit Super Squad - Healthy Schools" (16/3/2021- 16/04/2021)

4. 31/07/2021 ----> Το 3ο Ενημερωτικό Δελτίο του Ευρωπαϊκού Προγρ/τος:"Fruit Super Squad -Healthy Schools", Ιούλιος 2021, στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας.(Μεταφρασμένο από εμάς από τα Αγγλικά στα Ελληνικά)

5. 31/07/2021 ----> Άρθρο:" Η Μεθοδολογία του Προγράμματος: "Fruit Super Squad -Healthy Schools"(Μεταφρασμένο από εμάς από τα Αγγλικά στα Ελληνικά)

6.03/08/2021---->α) Για να δείτε τον Χάρτη των χωρών των οργανισμών που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα Erasmus KA201:” Fruit Super Squad – Healthy Schools “μαζί με 10 βιντεάκια από δραστηριότητες τους στο πρόγραμμα όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. (Εννοείται ότι σε αυτόν τον χάρτη περιλαμβάνεται η Κύπρος μας με το Σχολείο μας )Πατήστε το λογότυπο του Προγράμματος, για να οδηγηθείτε εκεί. Για να δείτε τα 10 βίντο πρέπει να μεγαλώσετε αρκετά τον χάρτη της Κύπρου μας έτσι που να φανεί το Σχολείο μας. Γύρω από αυτό υπάρχουν 10 λογότυπα του Προγραμμάτος. Πατώντας κάθε φορά σε ένα λογότυπο ανοίγει κι ένα βίντεο με δρατηριότητες στα αριστερά της οθόνης .          

β) Επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του Προγράμματος θα μάθετε πολλά στοιχεία για τον σκοπό δημιουργίας του, τους στόχους του, τους εταίρους του και πολλά για την παιδική παχυσαρκία και τρόπους αντιμετώπισής της: https://europrojectsapcoi.wixsite.com/fruitsupersquad

 

 

 

Σχολική χρονιά:2019-2020:

1)Εφαρμογή των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Κινητής Μονάδας "Μέντωρ" στο Σχολείο μας.                                                                                                            

2)Πρόγραμμα Υποστήριξης της Επαγγελματικής Μάθησης (Υ.Ε.Μ.) σε συνεργασία με το Π.Ι.Κ.       

3)Συμμετοχή του Σχολείου μας σtο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus +KA2 Strategic Partnership - School Education :"Fruit Super Sguad:Healthy Schools" 

4)Η συμμετοχή της Ε΄2 στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:"Το βιβλίο των Σχολείων" 2019 -2020.    

5)Συμμετοχή των παιδιών της Στ΄τάξης του Σχολείου μας μέσω του μαθήματος της Τέχνης στο στο ερευνητικό πρόγραμμα «Οικονομία, περιβάλλον και τοπίο στο μακρύ ιστορικό χρόνο της Κύπρου»            

6)Συμμετοχή παιδιών του Σχολείου μας στο Πρόγραμμα: Οι Συγγραφείς γράφουν και τα Παιδιά Εικονογραφούν Ιστορίες Ελπίδας και Δύναμης"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολική χρονιά:2018 - 2019

18/10/2018 Η Δ΄τάξη συμμετέχει στο πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας:"Από το αλακάτι στους σύγχρονους τρόπους άρδευσης"

18/12/2018 Η Β΄τάξη συμμετέχει στο πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Αθαλάσσας;"Εξερευνώ το δάσος της Αθαλάσσας

04 & 05/02/2019, Η Στ΄ τάξη συμμετέχει στο εκπ/κό πρόγραμμα:«Νεαροί πρεσβευτές τουρισμού».

15/02/2019 Η Β΄τάξη συμμετέχει στο εκπ/κό πρόγραμμα:«Κυνήγι θησαυρού» του Κέντρου Εικαστικών  Τεχνών και Έρευνας του ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη (CVAR)

18/2 - 19/4/2019  Συμμετοχή του Σχολείου μας στο πρόγραμμα του Κ.Ο.Α.Π: "Διανομή φρούτων/λαχανικών και γάλακτος και συνοδευτικές εκπαιδευτικές δρασεις.

05/03/2019  Η Δ΄1, εκπροσωπώντας το Σχολείο μας , συμμετέχει σε εργαστήριο δημιουργίας Κινούμενων σχεδίων στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινούμενων σχεδίων Κύπρου 2019

10/04/2019  Οι τάξεις Α΄, Β΄και Γ΄ συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:" Χελώνες" της Ωκεανογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολική χρονιά:2017 - 2018

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eΤwinning

Τα παιδιά της Ε’1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους και την παρότρυνση του διευθυντή του σχολείου μας, απάντησαν θετικά σε μια πρόσκληση συμμετοχής σε πρότζεκτ του προγράμματος etwinning.

Ο τίτλος του προτζεκτ ήταν «Christmas around the world 2017». Η διάρκεια του ήταν ο μήνας Δεκέμβριος που είναι ο μήνας των Χριστουγέννων σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Συμμετείχαν οι ακόλουθες  χώρες: Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Σλοβακία, Ρουμανία, Φιλλανδία, Σερβία, Πολωνία, Κύπρος.

Ο σκοπός του πρότζεκτ ήταν να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό διαδικτυακό ημερολόγιο στο οποίο κάθε χώρα θα έβαζε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο, σχέδια, ποιήματα σχετικά με ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο που συνήθιζε να κάνει στη χώρα της. Επίσης υπήρχαν και κάποιες κοινές δραστηριότητες που έκαναν τα παιδιά από όλες τις χώρες και τις αναρτούσαν στο ημερολόγιο όπως κατασκευή ευχετήριων καρτών .

Κάθε μέρα του Δεκέμβρη, με μεγάλη ανυπομονησία,  τα παιδιά από όλες τις χώρες που συμμετείχαν, άνοιγαν στο ημερολόγιο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και γνώριζαν τα έθιμα και τις συνήθειες παιδιών από άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Στο τέλος αντάλλαξαν και με το συμβατικό ταχυδρομείο ευχετήριες κάρτες.

Στις 25 Δεκεμβρίου το πρότζεκτ τερματίστηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές μας κέρδισαν πολιτιστικές εμπειρίες και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με παιδιά από πολλές  χώρες της Ευρώπης, μέσα από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

 

* Επισυνάπτεται  το σχετικό αρχείο  με τίτλο Christmas Quiz