ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Γ΄
Δευ-Παρ – 7.30-13.05
Τηλέφωνο: 22437455
Τηλεομοιότυπο: 22877102
Μενού

1. ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023: Πρώτη μέρα στο σχολείο

Η διευθύντρια, Μαρία Δήμου, και οι εκπαιδευτικοί του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Παλουριώτισσας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά και τους γονείς τους στο σχολείο. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την πρώτη πρωινή συγκέντρωση. Η διευθύντρια συστήθηκε στους μαθητές και τους γονείς και στη συνέχεια σύστησε το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Τα παιδιά κατανεμήθηκαν στα τμήματα και η πρώτη σχολική μέρα ξεκίνησε!

2. ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023: Τέλεση Αγιασμού

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για μια ευλογημένη, όμορφη, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

3. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023: Επέτειος Ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η επέτειος της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας γιορτάστηκε με μια λιτή τελετή στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων. Η διευθύντρια του Σχολείου εξήγησε με λίγα λόγια τη σημασία της επετείου για το νησί μας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έπαρση των σημαιών και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Ακολούθησε η ανάγνωση του μηνύματος της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, από τη Βοηθό Διευθύντρια του Σχολείου, κυρία Μαριάννα Φωκαϊδου.

Όλα τα τμήματα του Σχολείου αφιέρεωσαν χρόνο για να πραγματοποιήσουν ενδοτμηματικές δράσεις για τη σημαντική για την πατρίδα μας επέτειο.

4. ΤΗΓΑΝΟΚΙΝΗΣΗ

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023: Επίσκεψη του καραβανιού της Τηγανοκίνησης

Το καραβάνι της Τηγανοκίνησης επισκέφθηκε το Σχολείο μας. Στην όμορφη αυτή οικολογική δράση συμμετείχαν όλα τα τμήματα του σχολείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στα διαδραστικά πειράματα του καραβανιού. Έμαθαν καινούριες τεχνολογίες για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, και για τη διαδικασία της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης του λαδιού.

4.1. ΠΑΓΟΥΡΙΑ-ΤΗΓΑΝΟΚΙΝΗΣΗ

Ετοιμάζουμε το δικό μας παγούρι για να μαζεύουμε το χρησιμοποιημένο λάδι!

Τα παιδιά της Στ’ τάξης διακόσμησαν το καθένα το δικό του παγούρι για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Τηγανοκίνησης φέρνοντας στο σχολείο το χρησιμοποιημένο λάδι από το σπίτι.

5. ΝΑΥΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023: Συμμετοχή των μαθητών της Στ' τάξης στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής  «Γνωριμία με τα αθλήματα του νερού»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής του Υ.Π.Α.Ν. «Γνωριμία με τα αθλήματα του νερού». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας.

6. ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρασκευή, 27/10/2023: Ενδοσχολικός Εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης μαζί με τους δασκάλους τους, Γεωργία Φερεκύδου Χατζησάββα και Σωκράτη Θεοδώρου ανέλαβαν να παρουσιάσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα- αφιέρωμα στην εθνική επέτειο για τους συμμαθητές τους των υπόλοιπων τάξεων και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποιήματα, αφηγήσεις, μικρές δραματοποιημένες σκηνές και τραγούδια. Τα τραγούδια δίδαξε ο εκπαιδευτικός Πιέρος Κέζος και στην ορχήστρα συμμετείχαν και τα παιδιά της Στ' τάξης.

7. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023: Επέτειος Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους

Πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικές δραστηριότητες/σταθμοί στα πλαίσια ημερίδας  για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α'-Γ' τάξεων συμμετείχαν στους σταθμούς:

«Πορτοκαλιά του Καραβά»

Κατασκευάζουμε puzzle και μαθαίνουμε για τα κατεχόμενά μας μέρη.

Κατασκευάζουμε σελιδοδείχτη.

Τραγουδάμε το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και εικονογραφούμε τους στίχους του.

Οι μαθητές των Δ'-Στ' τάξεων έλαβαν μέρος στους σταθμούς:

Φτιάχνουμε το δικό μας τραγούδι για τα κατεχόμενά μας μέρη.

Δημιουργούμε σε καμβά

Γράφουμε συνθήματα για τα κατεχόμενά μας μέρη.

Η βαλίτσα του πρόσφυγα

Όλα τα τμήματα παρουσίασαν μέρος από τις εργασίες τους στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου μας. Με πρόγραμμα, όλοι οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν την αίθουσα και μελέτησαν τόσο τις δικές τους εργασίες όσο και όλων των υπόλοιπων συμμαθητών τους.

Η διευθύντρια του Σχολείου παρουσίασε στα παιδιά της Στ' τάξης το κατεχόμενο χωρίο της, Βουνό Κερύνειας, και μίλησε για τις δικές της προσωπικές εμπειρίες ως παιδί προσφυγόπουλο του 1974.

8. ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΜΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023: Παρακολούθηση του ντοκυμαντέρ «Αιχμάλωτοι μιας προδοσίας»

Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ' τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος του ντοκυμαντέρ «Αιχμάλωτοι μιας προδοσίας» που είναι αφιερωμένο στους αιχμαλώτους του πολέμου του 1974. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή και συγκίνηση τις αφηγήσεις των αιχμαλώτων του 1974. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων του 1974, Βάσος Χρίστου, μίλησε στα παιδιά για τη δική του προσωπική εμπειρία ως αιχμάλωτος πολέμου και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

9. ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023: Πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή του Σχολείου μας για τη φετινή σχολική χρονιά.

Τα παιδιά της Α’ τάξης επισκέφθηκαν το φυτώριο Q Garden στο Ζύγι. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του φυτωρίου και έμαθαν πολλές πληροφορίες για τα φυτά που είδαν εκεί.

Οι μαθητές της Β’ τάξης μετέβηκαν στην Καλαβασό και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και σε άλλους χώρους του χωριού.

Τα παιδιά των Γ’ και Δ’ τάξεων πήγαν στο Ελαιοτριβείο Ερωτόκριτος στη Χοιροκοιτία. Εκεί τους εξηγήθηκε η διαδικασία της εξαγωγής λαδιού από τις ελιές και δοκίμασαν  φρέσκο λάδι αλειμμένο σε ψωμί.

Οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Μαρί.

Όλα τα παιδιά κατέληξαν στο εστιατόριο «Φάρος- Άγγελος» στην Ακτή του Κυβερνήτη για φαγητό και παιχνίδι. Ήταν μια πολύ όμορφη και αξέχαστη μέρα!

10. ΜΑΖΕΜΑ ΕΛΙΩΝ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2024: Τα παιδιά της Στ' τάξης μάζεψαν τον καρπό από τις ελιές του σχολείου μας

Τα παιδιά της Στ’ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας Φυσικών Επιστημών, Μαριλένας Κώνσταντίνου και τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Λογοθεραπείας, Αντρέα Αντρέου, μάζεψαν τις ελιές από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό και γεμάτα χαρά, μάζεψαν 4 κασόνια με ελιές  οι οποίες μεταφέρθηκαν σε Ελαιοτριβείο. Το σχολείο μας παρήγαγε το δικό του βιολογικό ελαιόλαδο!

Το λάδι μας εμφιαλώθηκε σε μπουκάλια των 500ml και 750ml. Ετοιμάστηκαν ετικέτες με το όνομα του σχολείου και κολλήθηκαν στα μπουκάλια. Το λάδι διατέθηκε για αγορά ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Τα χρήματα που έχουν μαζευτεί θα αξιοποιηθούν για καινούριες οικολογικές δράσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο τρίμηνο.

11. ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2023: Οικολογικό- βιωματικό εργαστήρι «Εδώ Μονάχα Μονάχους»

Τα παιδιά των Α’ – Γ’ τάξεων συμμετείχαν σε οικολογικό βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: "Εδώ Μονάχα Μονάχους" μέσα από το οποίο γνώρισαν την μεσογειακή φώκια και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που δυστυχώς την απειλούν.

Στο εργαστήρι τα παιδιά έφτιαξαν συνθήματα για την προστασία της φώκιας τα οποία επένδυσαν με δικές τους ηχητικές συνθέσεις.

12. ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023: Άσκηση Πολιτικής Άμυνας- Εκκένωση του σχολικού κτηρίου μετά από σεισμό

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση Πολιτικής Άμυνας. Περιλάμβανε εκκένωση του σχολικού κτηρίου μετά από σεισμό.

13. ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2023: Χριστουγεννιάτικη αφήγηση του παραμυθιού «Εξετάσεις στην Αϊ- Βασιλική Ακαδημία» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου

Η διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Δήμου, αφηγήθηκε στα παιδιά της Α' τάξης το παραμύθι «Εξετάσεις στην Αϊ- Βασιλική Ακαδημία» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με δημιουργικές εργασίες βασισμένες στο βιβλίο. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους για να βρουν νέες δοκιμασίες για τον υποψήφιο Άγιο Βασίλη, συμπλήρωσαν αίτηση για να γίνουν ξωτικά στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη και ζωγράφισαν το δικό τους ξωτικό, δίνοντάς του ένα πρωτότυπο όνομα!

14. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023: Τα παιδιά των Ε΄ και Στ' τάξεων στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Νικολάου που είναι ο προστάτης Άγιος της σχολικής μας μονάδας, τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου στον Μαθιάτη. Εκεί είχαν την ευκαιρία να τους μιλήσει ο ιερέας του Μαθιάτη για τον βίο του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια κάτοικοι του κατεχόμενου χωριού μίλησαν στα παιδιά για το χωριό τους και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, καθώς είχαν την ευκαιρία μέσα από τις εμπειρίες και την αγάπη των προσφύγων του Αγίου Νικολάου για το χωριό τους , να «ταξιδέψουν» στα κατεχόμενά μας μέρη.

15. ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023: Τα παιδιά των Ε' και Στ' τάξεων στην πράσινη γραμμή στο ακριτικό Καϊμακλί

Τα παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πράσινη γραμμή /ακριτικές περιοχές του Καϊμακλίου, να δουν τη νεκρή ζώνη και την κατεχόμενη περιοχή της Μιας Μηλιάς και της Ομορφίτας.  Την ξενάγηση έκανε ο Β.Δ., Μάριος Νικολάου.

Η δράση εμπίπτει στις δράσεις που προγραμματίστηκαν στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ».

16. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023: Διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών των Ε' και Στ' τάξεων με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Τα παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, έστω και διαδικτυακά, τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Ο κ. Ηλιόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης» στα παιδιά. Έκανε επίσης αναφορές  και στα άλλα χριστουγεννιάτικα βιβλία που έχει γράψει. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον συγγραφέα, ο οποίος τις απάντησε με μεγάλη προθυμία! Όσες ερωτήσεις έμειναν χωρίς απάντηση κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης απαντήθηκαν από τον συγγραφέα γραπτώς, καθώς δεν ήθελε να αφήσει κανένα παιδί παραπονεμένο! Ευχαριστούμε!!

17. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023: Διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων με τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου

Τα παιδιά των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, διαδικτυακά, τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθοδούλου, συγγραφέα του βιβλίου «Εξετάσεις στην Αϊ-Βασιλική Ακαδημία». Ο συγγραφέας αφηγήθηκε με τον δικό του τρόπο το βιβλίο του, ενέπλεξε τα παιδιά σε δημιουργικές δράσεις και απάντησε σε ερωτήσεις.

Τα παιδιά απόλαυσαν πραγματικά τη «συνάντηση» με τον συγγραφέα. Ελπίζουμε να τον έχουμε στο Σχολείο μας σε ένα επόμενό του ταξίδι στην Κύπρο. Μας το υποσχέθηκε!

18. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023: Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Η χριστουγεννιάτική μας γιορτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των παιδιών των Β’ και Γ’ τάξεων. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των υπεύθυνων δασκάλων των τμημάτων, Άννας Γενακρίτου, Γεωργίας Παναγή και Δήμητρας Σωκράτους παρουσίασαν με πολύ κέφι και ζωντάνια μια χριστουγεννιάτική παράσταση με χορό, τραγούδια και απαγγελίες. Τα τραγούδια της γιορτής ετοιμάστηκαν από τη Β.Δ. του σχολείου μας, Μαριάννα Φωκαϊδου και τον εκπαιδευτικό Πιέρο Κέζο. Το κείμενο της γιορτής γράφτηκε από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, Γεωργία Φερεκύδου Χατζησάββα και είχε τίτλο «Χριστουγεννιάτικες ειδήσεις».

Τα παιδιά με τον αυθορμητισμό και την όμορφη προσπάθειά τους ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους!

Ευχαριστούμε το YIANGOS PHOTOGRAPHY για την παραχώρηση των φωτογραφιών από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

19. ΚΑΛΑΝΤΑ

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023: Τα παιδιά της Στ’ τάξης τραγουδούν τα κάλαντα 

Τα παιδιά της Στ’ τάξης με τις δασκάλες τους Β.Δ., Μαριάννα Φωκαϊδου και Χριστιάνα Σάββα και τον εκπαιδευτικό Μουσικής, Πιέρο Κέζου  τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια  σε διάφορους οργανισμούς και καταστήματα:

Εφορεία Σχολικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας

Οίκος Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ»

Δήμος Λευκωσίας

Υπεραγορά Μετρό – Αγλαντζιά

Υπεραγορά Μετρό – Πλατύ

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας επιχορήγησε το λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών στους διάφορους χώρους για να τραγουδήσουν τα κάλαντα. Τους ευχαριστούμε θερμά!!

20. ΠΑΚΕΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023: Μέλη του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου ετοιμάζουν πακέτα αγάπης

Μέλη του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου με τη βοήθεια συμμαθητών τους της Στ’ τάξης ετοίμασαν πακέτα αγάπης για οικογένειες του σχολείου μας. Στόχος να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα απαραίτητα. Η εθελοντική φιλανθρωπική δράση διοργανώθηκε από το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχαριστούμε τους γονείς του σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του σχολείου για συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

21. ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023: Τα παιδιά του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Παλουριώτισσας υποδέχονται τον Άγιο Βασίλη στο σχολείο τους

Με την πολύτιμη συνδρομή του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Άγιος Βασίλης επισκέφθηκε και φέτος το Σχολείο μας. Τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Σχολείου. Βοηθοί του Άγιου Βασίλη ήταν η τροχονόμος-ξωτικό Γεωργία Κασπαρή και μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πολλά παιδιά εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Άγιο Βασίλη με μια ζεστή αγκαλιά!

22. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

23. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

24. ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΡΙΤΑΣ ΣΕΒΕΡΗ

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024: Τα παιδιά της Β’ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Κώστα και Ρίτας Σεβέρη

Οι μαθητές της Β’ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, Γεωργία Παναγή και Δήμητρα Σωκράτους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Κώστα και Ρίτας Σεβέρη. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εξερευνώντας το Μουσείο» το οποίο περιλάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες που ενθουσίασαν τα παιδιά.

Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική!

25. ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024: Ημερίδα αφιερωμένη στο βιβλίο και τα γράμματα

Μια διαφορετική μέρα για όλους! Η συντονιστική ομάδα του Σχεδίου Δράσης για την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας διοργάνωσε ημερίδα με σταθμούς δραστηριοτήτων αφιερωμένους στους καλύτερούς μας φίλους, τα βιβλία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας  με ενθουσιασμό, πολλή φαντασία και δημιουργικότητα έφτιαξαν σελιδοδείχτες, εξώφυλλα για τα αγαπημένα τους βιβλία, αφίσες, βιβλιοκάμπιες και έγραψαν συνθήματα αφιερωμένα στα βιβλία.

Όλα τα παιδιά απόλαυσαν αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων ασχολήθηκαν με δημιουργική γραφή δημιουργώντας τα δικά τους παραμύθια, έχοντας ως αφετηρία κάποιο κλασικό, γνωστό παραμύθι.

Η ημερίδα αποτέλεσε ένα μέρος από το δεκαήμερο που αφιερώθηκε στα βιβλία και ήταν γεμάτο από ποικίλες δραστηριότητες που ενέπλεξαν όλους, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

26. ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024: Διάλεξη για την Οδική Ασφάλεια για τα παιδιά των Α', Β' και Γ' τάξεων

Τα παιδιά των Α΄, Β' και Γ΄ τάξεων παρακολούθησαν διάλεξη με θέμα την οδική ασφάλεια. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, κ. Γιάννης Χρυσοστόμου, μίλησε στα παιδιά για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν ως πεζοί, ποδηλάτες ή επιβάτες σε όχημα.